Pilates

Pilates voor iedereen

Pilates is voor jong & oud. Starten kan altijd, of je nu fit bent of nog nooit een sport hebt beoefend. Heel wat voetballers en wielrenners doen pilates om hun stabiliteit te verbeteren dus ja… het is ook een sport voor mannen. Joseph Pilates, de grondlegger, is trouwens ook een man.

bekijk lessenrooster

introductory – basic

Je leert de Fundamentals: de bouwstenen van het bewegingssysteem en de volgorde van de oefeningen. Je ontdekt dat je lichaam heel veel vragen stelt en dat concentratie cruciaal is. Je leert dat de pilates termen onthouden belangrijk is en dat de lesgeefster niet kan tellen. Er is veel aandacht voor je zelfbewustzijn en techniek.

“The basic system is the heart and soul of the Method.”

basic level

“Concentrate on the correct movements.”

Hier leer je de volledige volgorde van de oefeningen aan de hand van de zes pilatesprincipes. Knoop ze alvast goed in de oren: concentratie, centreren, controle, precisie, ademhaling en flow. Een handvol inderdaad. Geen zorgen, we nemen samen uitgebreid de tijd om de basisoefeningen volledig onder de knie te krijgen. Elke les is een stap vooruit en je zal je spieren voelen werken!

intermediate

An hour and in the shower 😉

Bloed, zweet en tranen. Deze groep heeft al wat lessen achter de kiezen. Je hebt al ervaring, de les wordt uitdagender en je voert de oefeningen uit in een flow: één vloeiende beweging. Je techniek wordt bijgeschaafd en je bewegingen afgelijnder.

pilates all level

Mastery of the mind over the complete control of the body.

It’s all in a name. In deze groep komen alle levels samen trainen. Je mag hier starten, je mag hier blijven plakken, je mag als intermediate nog eens enkele basisoefeningen komen herhalen. De les wordt aangepast aan het niveau van de groep.

individuele lessen

1 op 1, een op maat opgebouwde privéles. Je wordt persoonlijk begeleid door een lesgever, volledig afgestemd op jouw specifieke noden en fysieke conditie. Er wordt gewerkt met toestellen: de reformer, cadillac, barrel en mat.

1 op 2 is hetzelfde als de 1 op 1, maar hier train je met een vriend, vriendin, broer, zus, mama, papa of partner. Huisdieren toegelaten.

pilates@home

Pilates bij jou thuis. Nodig gerust iedereen uit die je in je living kan leggen. Dit is enkel mogelijk voor matlessen.

pilates@work

Pilates op de werkvloer. Minstens 10 deelnemers. Dit is enkel mogelijk voor matlessen.

pre-en/of postnatale pilates

Speciaal voor zwangere dames en dames die al een kleine spruit hebben gekregen. Prenatale pilates is enkel toegestaan in een privéles. Postnatale pilates: kom eerst een privéles volgen en we kijken samen wat je lichaam al aankan.

pilates voor 55+

“You are as old as your spine”

Met het ouder worden, heeft ons lichaam nood aan een ander tempo van bewegen.

Studio ME in De Pinte biedt professionele yoga-, pilates- en personal trainingen aan mensen die tijd willen nemen voor zichzelf om lichaam en geest in balans te brengen door middel van beweging.

Time for me in motion.

logo-me-in-motion

©2022 Me-inmotion.be | Privacybeleid

© Photography by Karel Duyck - Earth global media creations