Pilates

Pilates voor iedereen

Pilates is voor jong & oud. Starten kan altijd, of je nu fit bent of nog nooit een sport hebt beoefend. Heel wat voetballers en wielrenners doen pilates om hun stabiliteit te verbeteren dus ja… het is ook een sport voor mannen. Joseph Pilates, de grondlegger, is trouwens ook een man.

bekijk lessenrooster

Start to pilates (Introductory)

Je leert de Fundamentals: de bouwstenen van het bewegingssysteem en de volgorde van de oefeningen. Je ontdekt dat je lichaam heel veel vragen stelt en dat concentratie cruciaal is. Je leert dat de pilates termen onthouden belangrijk is en dat de lesgeefster niet kan tellen. Er is veel aandacht voor je zelfbewustzijn en techniek.

“The basic system is the heart and soul of the Method.”

basic level

“Concentrate on the correct movements.”

Hier leer je de volledige volgorde van de oefeningen aan de hand van de zes pilatesprincipes. Knoop ze alvast goed in de oren: concentratie, centreren, controle, precisie, ademhaling en flow. Een handvol inderdaad. Geen zorgen, we nemen samen uitgebreid de tijd om de basisoefeningen volledig onder de knie te krijgen. Elke les is een stap vooruit en je zal je spieren voelen werken!

basic+ level

“Mastery of the mind over the complete control of the body.”

De 6 pilatesprincipes? Check.
De volgorde van de basisoefeningen onder knie? Check.
Tijd voor dat tikkeltje meer? Dubbele check.
In deze les focussen we op werken in de flow met de basisoefeningen. We voegen de “+ uitdaging” toe met props zoals de pilatesbal, de powercircle en…we introduceren de intermediate oefeningen.

intermediate

An hour and in the shower 😉

Bloed, zweet en tranen. Deze groep heeft al wat lessen achter de kiezen. Je hebt al ervaring, de les wordt uitdagender en je voert de oefeningen uit in een flow: één vloeiende beweging. Je techniek wordt bijgeschaafd en je bewegingen afgelijnder.

intermediate+

Pilates is the complete coordination of mind body and soul

Een fantastische symbiose van de 6 pilatesprincipes. Je voelt het meteen bij de start van de les: het lichaam gecentreerd op de mat, een geconcentreerde blik, de bewegingen uitgevoerd met pure precisie en controle, de ademhaling houdt het lichaam in flow. Pilates-samoerais! Klaar om de strijd aan te gaan met de geavanceerde oefeningen…

individuele lessen

1 op 1, een op maat opgebouwde privéles. Je wordt persoonlijk begeleid door een lesgever, volledig afgestemd op jouw specifieke noden en fysieke conditie. Er wordt gewerkt met toestellen: de reformer, cadillac, barrel en mat.

1 op 2 is hetzelfde als de 1 op 1, maar hier train je met een vriend, vriendin, broer, zus, mama, papa of partner. Huisdieren toegelaten.

pre-en/of postnatale pilates

Speciaal voor zwangere dames en dames die al een kleine spruit hebben gekregen. Prenatale pilates is enkel toegestaan in een privéles. Postnatale pilates: kom eerst een privéles volgen en we kijken samen wat je lichaam al aankan.

pilates voor SENIOREN

“You are as old as your spine”

Met het ouder worden, heeft ons lichaam nood aan een ander tempo van bewegen. Een klassieke pilatesles, maar op een rustige manier. We nemen tijdens de oefeningen de tijd om te ademen, het
lichaam te stretchen, en tegelijkertijd de spieren rondom de gewrichten op een zachte manier te
verstevigen.

Studio ME in De Pinte biedt professionele yoga-, pilates- en personal trainingen aan mensen die tijd willen nemen voor zichzelf om lichaam en geest in balans te brengen door middel van beweging.

Time for me in motion.

logo-me-in-motion

©2023 Me-inmotion.be | Privacybeleid

© Photography by Karel Duyck - Earth global media creations