Yoga

"a way of life"
bekijk lessenrooster

VINYASA YOGA

Vinyasa yoga is een dynamische vorm van yoga en is de dag van vandaag de meest voorkomende yogastijl. Vinyasa staat ook wel bekend als “Flow yoga”, coördinatie en flow van bepaalde houdingen op de beweging van de ademhaling. Je beweegt je lichaam vloeiend van de ene naar de andere houding met aandacht voor uitlijning van het lichaam en de geest.
De naam Vinyasa yoga komt vanuit het Sanskriet en betekent ‘op een speciale manier’ (Vi) ‘plaatsen’ (Nyasa).

YIN YOGA

In Yin yoga worden de poses langer aangehouden, waardoor je meer tijd creëert om de grenzen van je lichaam en geest te verkennen en te verleggen. Het doel is de houding te ervaren, te voelen. Een Yin yogales is rustig, zacht, kalmerend voor lichaam en geest. Intensief bewegen hoeft niet bij Yin yoga, tijd maken om je lichaam en geest te verkennen, rust te geven, dat mag dan wel.
Yin yoga is dé manier om bindweefsel en gewrichten te herstellen en versterken.

Start to yoga

Yoga… Iedereen heeft er wel een beeld van. Is het een uur lang op een kussen zitten met je ogen toe? Of is het net met je hoofd op dat kussen staan? Is het jezelf in onmogelijke knopen leggen?
Wel, het is niets van dat alles en tegelijkertijd wel van dat alles. Met deze les willen we jullie kennis laten maken met de basishoudingen van yoga, ademhaling tijdens de oefeningen, waarom props een meerwaarde kunnen zijn voor het lichaam.

Spine up yoga

Onze wervelkolom, onze tree of life. De oefeningen in deze yogales zijn specifiek om de soepelheid van de wervelkolom te bevorderen, deze te verstevigen. Hiernaast geven we ook aandacht aan de stam en de takken van deze levensboom: het bekkenbodem en de schouders.

Studio ME in De Pinte biedt professionele yoga-, pilates- en personal trainingen aan mensen die tijd willen nemen voor zichzelf om lichaam en geest in balans te brengen door middel van beweging.

Time for me in motion.

logo-me-in-motion

©2023 Me-inmotion.be | Privacybeleid

© Photography by Karel Duyck - Earth global media creations